Látnivalók

Vendégházunk közelében több fürdő is található, közülük az egyik gyalog is könnyen elérhető. Az aktív sportokat kedvelők csodálatos környezetben tehetnek gyalogos- és kerékpáros túrákat a környéken, de kiváló adottságok vannak a közelben a lovagláshoz és a vízi sportokhoz is, valamint egy kalandparkban is próbára tehetik ügyességüket az ide látogatók.

 

Magyarhertelendi Termálfürdő (900 m)

hertelend-termal-350„AHOL A TERMÉSZET VALÓSÁG!”

A termálfürdő Baranya megyében a Mecsek Hegyhát üdülőkörzet természeti értékeinek leggazdagabb területén helyezkedik el. A fedett élmény – és termálfürdő egész évben, az árnyékos szép strand a Gyógykerttel és a Vízi várral szezonálisan várja az idelátogatókat. A kétszintes fürdőépületben számos wellness szolgáltatás és Dél – Dunántúl egyedülálló Szaunaparkja nyújt kikapcsolódást mindenki számára.

Magyarhertelendet két termálkútja tette híressé, melyek 38 °C-os és 68 °C-os vizet szolgáltatnak. Összetételük kedvező hatással van a reumatikus, ízületi, keringési és idegrendszeri megbetegedésekre. A víz minősége vizsgált alkotók alapján nátrium hidrogén-karbonátos, igen lágy, fluoridos termálvíz, melyet természetes ásványvíznek minősítettek.

 

Sikonda Termálfürdő és Szauna Park (8 km)

sikonda-termal-350A Mecsek festői völgyében feltörő forrásokra épült fürdő szeretettel várja Önt. Az alkalikus, lítiumtartalmú hévíz eloszlatja az influenza utáni zavarokat, kitűnő az ízületi bántalmak, a bőrbetegségek és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére.
3 beltéri és 1 kültéri medence várja a felfrissülni vágyókat.

A kültéri medencék szezonálisan üzemelnek. A 31-33 ºC-os termálvizű fedett medence élményelemeivel – masszírozó vízsugarak – kényezteti és gyógyítja az idelátogatókat. Úszásra is alkalmas. Széleskörű masszázskezelések, testkezelések, aqua- és mélymelegterápiás kezelések valamint elektroterápiás kezelések várják az ellazulni vágyó vendégeket.

 

Orfűi tavak (4 km)

orfui-tavak-pecsi-to-350A hatvanas évek elején a Mecsek hegység oldalából folyó karsztvizet egy völgyzáró gáttal felfogva felszíni víztározót hoztak létre az orfűi völgyben.

Elsőként a 11 ha területű Orfűi-tó készült el 1962-ben, ahol fürödni, csónakázni és horgászni lehet. A tó medrét 2003-ban kikotorták és 2004 nyarára már vízzel feltöltve várta a látogatókat. Az orfűi tórendszer legkisebb tavát az Orfűi Horgászegyesület hasznosítja. A tavat források táplálják, vízminősége kiváló.

1966-ban jött létre az orfűi tórendszer legnagyobb tava, a 72 hektáron elhelyezkedő Pécsi-tó, a fürdőzők, a horgászok és a vízi sportolók örömére. Jelenleg Baranya megye legnagyobb vízfelülettel rendelkező tava. A Mecsek északi oldalán lévő, hegyek által körülvett tó országosan kedvelt üdülőterület.

Ezeket követte a 30 hektáros Herman Ottó-tó, ami hal és madár-rezervátum, számos vízimadárfaj mellett élőhelye olyan ritka védett állatnak is, mint például a vidra. A tavon csónakból megfigyelhetjük a védett fajokat. A völgyzárógátas tó igen változatos, akadókkal, nádasokkal szegélyezett, amelyek csónakból jól meghorgászhatóak.

A negyedik tó 1970-ben készült el, ez a 10 hektáros Kovácsszénájai-tó, mely elsősorban a horgászok örömére szolgál. A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetségének kezelésében van ez a csodálatos, vadregényes víz.

A négy tó összesen 113 hektár vízfelülettel rendelkezik.

 

MecsExtrém Park (18 km)

mecsextrem-park-350A Mecsextrém Park extrém sport lehetőségekkel és sokrétű szabadidős programmal várja kedves látogatóit. A parkban lehetőség nyílik családok és baráti társaságok, illetve szervezett turista csoportok számára, hogy napjukat izgalmasan, a megszokottól eltérően, barátságos és igényes környezetben tölthessék.

A Mecsextrém Park területén a látogatók számára igénybe vehető étterem és az attrakciók kipróbálása után a dhopban lehetőség nyílik ajándéktárgyak vásárlására, melyek gazdagítják a park élménytárát.

Játékok:

 • Erdei bob
 • Alpesi kötélpark
 • Odú-tanoda
 • Kéttornyú kötélpiramis
 • Gokart
 • Tiroli csúszópálya
 • Mászófal
 • Kalandvár
 • Mozgássérülteknek
 • Ugrálóasztalok
 • Lövészet
 • Rodeó bika
 • X-Jump

 

Abaligeti Barlang (10 km)

abaligeti-barlang-350A Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalója a különleges formakincséről, cseppköveiről híres Abaligeti-barlang, mely a járat teljes hosszában folyó pataknak köszönhetően ma is fejlődik, változik. A barlang 466 méteres főága gyalogosan kényelmesen bejárható, óránként induló barlangi túravezetés keretében (az utolsó vezetés zárás előtt egy órával indul). Klímája a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek hoz enyhülést. Az 1750 m összhosszúságú, 48,7 m függőleges kiterjedésű Abaligeti-barlang a Mecsek hegység leghosszabb járatrendszere.

A hőmérséklet a barlangban 10-13 °C, a páratartalom 97%-os.

Az Abaligeti-barlang élővilágát több mint 190 faj (főként ízeltlábú) alkotja. A barlang jelentős denevérpihenő, a téli időszakban a zavarást jól tűrő kis- és nagy patkósorrú denevérek százai figyelhetők meg.

A barlang különleges formájú képződményei közül több nevet is kapott, így látható itt többek között a Pisai ferdetorony, a Flórián-kút, a Kálvária, az Elefántfej, Karthágó romjai vagy a Niagara-vízesés.

Program időtartama: 1 óra

 

Orfű Aquapark (7 km)

orfui-aquapark-350Az Orfű Aquapark a nyári szezonban várja a látogatókat. Az aquapark felejthetetlen élményeket kínál a szórakozni, fürdőzni és kikapcsolódni vágyó vendégek számára.

A 63 200 m2-es területen elterülő strandfürdő a Pécsi tó nyugati oldalán helyezkedik el. A fürdőben egy élménymedence, egy 24 fokos verseny-úszómedence, egy pezsgőmedence és egy gyermekmedence várja a strandolókat. Az élménymedencében vízi sodrás, vízgomba, vízköpők, többféle vízi-csúszda, váll és nyakmasszázs, több pezsgőlap és fekvőpad biztosítja a fürdőzők kikapcsolódását.

A bejárati részben illemhelyek, zuhanyzók, öltözők, valamint étterem és ehhez kapcsolódó kerthelyiség található. A területhez egy rendezvények megtartására alkalmas, színpaddal felszerelt tér is tartozik. A sportolni vágyok igényeit műfüves, kispályás focipálya és strandröplabda-pálya szolgálja. A gyerekeket pedig egy korszerűen kialakított, biztonságos játszótér várja.

 

Pécs (20 km)

pecs-350Megye- és püspöki székhely a Mecsek hegység déli lábánál az ország déli részén fekszik. Történelmi jelentõségû, 162 ezer lakosával az ország ötödik legnagyobb városa. A rómaiak alapították a II. században, Sopianae néven, a IV. században már virágzó tartományi székhely volt. Pécs a műemlékek városa A korai kereszténységet idéző Ókeresztény Mauzóleum IV. századi épülete a város páratlan látnivalója.
1367-ben Nagy Lajos király Pécsett hozta létre az első hazai egyetemet.
1780-ban Pécs szabad királyi városi rangot kapott, s ezzel erőteljes polgárosodás és gazdasági, ipari fejlődés indult meg.
Az 1850-60-as években létesült gyárak ( pl. Zsolnay kerámia) országos hírűvé váltak és napjainkban is működnek.
Az 1869-ben épült zsinagógában látható az első Angster-orgona. Polgári lakóházak és középületek is épültek: Egyetemi Könyvtár, Pécsi Nemzeti Színház, Elefántos-ház. A Széchenyi tér, a város fõtere is ekkor vált egységessé, és nyerte el mai állapotát. Pécs a XX. századi mûvészek munkáit is gazdagon bemutatja: a Csontváry Múzeum, valamint a Káptalan utcai kiállítótermek sora (a Vasarely Múzeummal és az Amerigo Tot-kiállítással) nagyhatású élményt nyújtanak. A Bazilika közelében a tizenhárom aradi vértanú szobra az országban egyedülálló módon egy helyen látható.

 

Ingyenes szolgáltatások

Zárt Parkoló
Medence használat
Napozó terasz
Kerti pihenők
Többnyelvű könyvtár